Jan Stroeve
  • Home
  • Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knappe Koppen in De Etalage

DORDRECHT – Galerie De Etalage toont vanaf zondag 16 februari om 15.00 uur de expositie Knappe Koppen. Ad Wesseling en Jan Stroeve bezoeken elkaar regelmatig op hun ateliers en tijdens deze inspiratie-sessies hebben ze elkaar nogal eens geportretteerd. Hun ontmoetingen leidden begin 2023 tot een succesvolle expositie in Pictura waaraan ook kunstenaar Theo Poel deelnam.

Aanleiding voor Knappe Koppen was een schildermiddag op het atelier van Ad waar ze ditmaal niet elkaar maar een oude zwart-witfoto als uitgangspunt namen. De twee portretten van deze dame vormen de kern van de expositie. De Etalage is niet de grootste galerie in Dordrecht maar beslist de meest bekeken wánt dag en nacht ‘geopend! Informatie en prijzen over het tentoongestelde werk zijn te vinden via de QR-code op het raam of door even naar de overkant te lopen en aan te bellen bij nummer 308. Galerie De Etalage is gevestigd aan de Albert Cuypsingel 341.

 

 

 

expositie in Kunstmuseum Boris Georgiev in Varna, Bulgarije

 

 

 

 

 

 

Jan Stroeve in De Etalage, Albert Cuypsingel Dordrecht

etalage

 

 

 

 

Het nieuwe boek over Dordrechts beroemdste brugwachter is uit!

Brugwachter Teus en de liefde

Te koop bij kinderboekwinkel De Giraf (direct naast de bibliotheek)

 

boek Teus

 

 

 

Dordt verbeeldt

19/09/2021 - 21/11/2021 @ SBK Dordrecht

Op zondag 19 september om 15.00 uur wordt ter ere van het 800-jarig bestaan van de stad Dordrecht het kunstevenement Dordt Verbeeldt geopend door wethouder Piet Sleeking. SBK Kunstuitleen & Galerie nodigt je van harte uit voor de feestelijke opening in onze vestiging aan de Voorstraat 180 in Dordrecht.

Wat betekent Dordrecht voor jou? En hoe zou je de ervaring van onze stad verbeelden

Dordt Verbeeldt laat zien dat Dordrecht, zowel van oudsher als vandaag de dag een kunstenaarsstad is met een vooraanstaande hedendaagse kunstscene. Het water, de huizen, het licht, de geschiedenis en de sfeer hebben aantrekkingskracht op zowel kunstenaars als liefhebbers. Dit heeft ertoe geleid dat kunstschilders Dordrecht door de eeuwen heen talloze keren hebben geportretteerd. Maar hoe zal onze stad nu, anno 2021, in beeld worden gebracht? Om te vieren dat onze stad meer dan achthonderd jaar bestaat en antwoord te geven op deze vraag, organiseert SBK het kunstevenement Dordt Verbeeldt.

Natuurlijk heeft iedereen een ander beeld van wat Dordrecht bijzonder maakt. Omdat we benieuwd zijn welk werk mensen het meeste raakt, kan iedereen de expositie bezoeken om een stem uit te brengen. Het werk met de meeste stemmen wint de publieksprijs en zal een jaar lang te zien zijn in het Magazijn.

Daarnaast is het mogelijk om zowel online als in SBK op de werken te bieden middels een gesloten veiling. Dit betekent dat deelnemers niet van elkaar kunnen zien wat er geboden is. Via QR-codes onder de kunstwerken kunnen bezoekers gedurende de expositie een bod uitbrengen vanaf een minimumprijs. Iedereen die geboden heeft, krijgt een uitnodiging om aanwezig te zijn op het afsluitende veilingevenement.

Van 19 september tot 21 november kan iedereen de 36 kunstwerken vrij toegankelijk bekijken in SBK en het Magazijn. SBK is te bezoeken in het Magazijn op Voorstraat 180 en is open van donderdag tot en met zondag tussen 12:00 en 17:00.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Ga naar: www.dordtverbeeldt.nl

 

Jan Stroeve

Jan Stroeve

 

Simian

Simian

 

Jolanda Vermeulen

Jolanda Vermeulen

 

Rob Vis

Rob Vis

 

Tjalling Visser

Tjalling Visser

 

Menno van der Weerd

Menno van der Weerd

 

Albert Zwaan

Albert Zwaan

 

 

 

 

maart 2021 deelname SBK-tentoonstelling in het voormalige V&D

Toni

 


 

Sanne’s Synode première januari 2019


Samen met Wim Goossens maakte ik een korte, deels geanimeerde film: Sanne’s
Synode. Dit even spannende als wonderlijke verhaal leidt de kijker naar een
viertal vragen rond religie en identiteit, die in de klas kunnen worden besproken.


Sanne moet voor school een kijkdoos maken met als thema ‘de geschiedenis van
Dordrecht’. Wanneer een van de door haar uitgeknipte figuren tot leven komt, wordt
Sanne 400 jaar het verleden ingetrokken en komt zij terecht in het Dordrecht ten tijde van de Dordtse Synode. Wat op school een saai geschiedenislesje leek blijkt in deze magische kijkdoos een spannend verhaal te zijn, vol complotten en achtervolgingen.

 

sanne's synode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.